Recycle Spirit

Dan Visovan reciclează spiritul în ATELIER 030202
“Trăim într-o lume a formatelor si a retelelor. Continutul este pe cale de a fi sublimat sau chiar suprimat în fata tehnicilor si procedurilor. Forma capătă tot mai multă fortă si expresie publică în relatia sa cu Fondul.
E marea tensiune resimtită de artistii post-postmodernitătii care sunt împinsi să facă din mestesug si trăirea interioară a Formei bun prilej pentru Concept ori instalatie vizuală.

Sculptorul Dan Visovan resimte cu acuitate plastică nevoia unui altfel de format, un format imanent în care să locuiască idei si germeni spirituali. Un recipient al devenirii, în care poti lega catene arhetipale, initiatice si morale.
Pariul estetic pe care ni-l propune artistul este acela de a transforma un artefact cultural într-un spatiu eliberat de materialitate, de ideologii, de constrângeri, de o semantică materialistă. Recursul la memoria vegetală este programatic. Materia vegetală din timpuri imemoriale, cu care se realiza împletituri pentru cosuri, a fost înlocuită de fire de otel beton suprapuse. Firele de otel beton nu cuprind decât ceea ce am putea noi spune lucrând cu imaginarul, cu spiritul, cu ideile.

Cele trei sculpturi din fire de otel beton, fire sudate între ele si împletite ingenios, cu dexteritate de orfevrier, sunt cuprinse într-o instalatie vizuală unitară stilistic, cu o constructie conceptualizată despre (non)limitele formatelor, un spatiu necanonic pentru a recicla, din lumea de otel beton, Spiritul!
Proiectul sculptorului Dan Visovan se situează convergent si proteic între discursul constructiei vizuale arhetipale si discursul plastic formalizant din vremea lui homo videns. Ni se oferă, astfel, o expozitie personală căreia îi prevăd si actualitate, si certe valorizări!” Opinia lui D.M. Cipariu despre expozitia artistului.

vernisaj-recicle-spirit-dan-visovan-1 vernisaj-recicle-spirit-dan-visovan-2 vernisaj-recicle-spirit-dan-visovan-3 vernisaj-recicle-spirit-dan-visovan-4 vernisaj-recicle-spirit-dan-visovan-5 vernisaj-recicle-spirit-dan-visovan-6

Total Views Views Today
Hit enter to search or ESC to close