Auschwitz

Pentru deţinuţii din lagărul de exterminare de la Auschwitz, acest loc a reprezentat cu adevărat “iadul pe Pământ”
Lagărul a fost construit în 1940 în oraşul Auschwitz (Oswiecim-ul de azi), situat la aproximativ 60 kilometri vest de Cracovia.
Primul lagăr de concentare, Auschwitz I, a fost folosit ca centru administrativ pentru tot complexul. Acest lagăr a fost locul execuţiilor a aproximativ 70.000 oameni, majoritatea prizonieri de război polonezi şi sovietici.
În lagărul de exterminare Auschwitz II (Birkenau) au fost ucişi cel puţin 1.1 milioane de evrei, 75.000 polonezi şi circa 19.000 ţigani.
Printre experimentele făcute de nazişti la Auschwitz se numărau injectarea unor substanţe chimice direct în ochii copiilor în încercarea de a le schimba culoarea, diverse amputări de membre şi alte operaţii brutale. Un alt experiment monstruos a fost introducerea deţinuţilor în cazane cu apă fierbinte pentru a vedea până la ce temperatură rezistă omul înainte să moară.
Imi vine greu sa scriu ceva despre Auschwitz, de aceea acest text, este preluat de pe historia.ro

auschwitz_oswiecim_poland_polonia 1 auschwitz_oswiecim_poland_polonia 2 auschwitz_oswiecim_poland_polonia 3 auschwitz_oswiecim_poland_polonia 4 auschwitz_oswiecim_poland_polonia 5 auschwitz_oswiecim_poland_polonia 6 auschwitz_oswiecim_poland_polonia 7

Total Views Views Today
Hit enter to search or ESC to close